otrdiena, 2012. gada 18. decembris

kafija ar kanēli




Manā apziņā ir daudz lietu, notikumu un vietu, ko saistu ar smaržu. Nu, kuram gan krustnagliņu un kanēļa aromāts neraisa ziemīgu un svētku sajūtu? Vai asteru un tikko krāsotas grīdas smarža pirmo skolas dienu? Reizēm pietiek ar nieka pussekundi, atpazīstot kādu sen sajustu smaržu, lai ceļotu laikā.

Šajā ziņā esmu absolūts frīks. Smarža ir pirmā, ko pamanu cilvēkos (telpā u.c.). Ir tādas, kas man saistās ar konkrētiem notikumiem vai laiku. Droši vien tāpēc jau vairāk kā 7 gadus lietoju vienas smaržas. Tikpat ilgi, cik esam pazīstami ar vīru. Teju katru dienu, tās izsmidzinot, man ir iespēja ar pirkstu galiem pieskarties mūsu pirmajai satikšanās reizei. Mēģinājumi tās mainīt, izgāzušies vairākkārt. Jo atmiņas, ko tās uzjundī, ir spēcīgākas. 
  
Šorīt, dzerot ar kanēli apbērtu kafiju, domāju par mums, pirmssvētku sajūtas meklētājiem. Un iztēlojos, kā justos un ko gribētu darīt, ja sešas dienas pirms svētkiem, mājās ienākot, smaržotu pēc tikko ceptām piparkūkām?


2 Comments:

Anonīms said...

Labvakar....smarža esot pēdējais kas izgaist no atmiņas. Fenomens. Tavi mazie stāsti ir baudāmi, jutekliski, uz tiem nav vārdos formulējamas tūlītējas atbildes. Tie paliek kā noskaņa... Paldies!

Dina

Kafija ar kanēli said...

Pirmo reizi, kad pamēģināju kafiju ar kanēli, sapratu, ka tas ir ļoti garšīgi. Vēl papildus es parasti pieleju pienu, tad garša ir vienkārši burvīga.

Ierakstīt komentāru