piektdiena, 2012. gada 23. novembris

kūniņā



Man tuvs draugs nereti spēlē paslēpes. Neatbild uz vēstulēm. Ignorē īsziņas. Un, zvanot uz numuru, reizēm iezogas sajūta, ka esmu uztrāpījusi kādam pašvaldības numuram, kad gaidīšanas laiks ieilgst uz padsmits minūtēm. Parasti pēc neilga laika saņemu ziņu, ka viss ir labi, tikai gribas paklusēt un iekšēji sakārtoties. Ok. Bet kā par spīti tieši šajā brīdī gribas līdzi paņemt lielo Narvesen latti un tieši ar viņu, to izdzerot, nostaigāt vairāku kilometru garu sarunu. 

Kad bērnībā spēlējām paslēpes, tas, kurš atrada labāko slēptuvi, bija foršākais. Uz viņu skatījās ar apbrīnu un centās atdarināt. Tikai uzreiz neiedomājās, ka slēptuve, kas par labāko izrādījās pirmajā aplī, nekad tāda nekļuva, spēlējot nākamo. Un varēja paiet vairākas stundas, bet spēle neapnika. Reizēm, paslēpjoties no citiem un gaidot atrašanu, paslēpnī sēdēt iepatikās. Pustumsā atradās laiks pasapņot, un iztēloties dažādas nereālas lietas. Piemēram, ka slēpjos no trīsgalvaina pūķa vai brālis ar māsu kalpi manā karaļvalstī. 

Labi, atzīšos. Paslēpes ir lipīgas. Tās bez piepūles sāku spēlēt brīdī, kad sajutu iekšēju iztukšošanos. Varbūt to izraisa neizgulēšanās. Vai laika trūkums mani iedvesmojošu lietu darīšanā. Tam pat nav nozīmes. Jo pat iekūņojušajam kāpuram nepieciešamas vismaz 14 dienas, lai kļūtu par krāšņu taureni...